15 Mayıs 2015 Cuma

"TERCİHLER VE BEDELLER" EĞİTİMİ



Profesyonel Gelişim Akademisi kapsamında tüm Gündoğdu ailesinin almış olduğu “Tercihler ve Bedeller” eğitimi Demo Danışmanlık Eğitim Merkezi aracılığıyla Psikiyatrist Dr.Fikret Aldanmaz tarafından verildi.

Yabancı Uyruklu Çalışanlarımızın Çevirmen Eşliğinde Aldığı Eğitim 

Dr.Fikret Aldanmaz Tercihler ve Bedeller eğitiminde “Her tercihin bir bedeli vardır.Her tercih sonunda birşeyler kaybedilir veya birşeyler kazanılır” dedi.

Geçmiş ve gelecek ancak şimdiki zaman yoluyla anlam kazanır. Geçmiş zamanda olanlar üzerinde takılıp kalmak, bugün yapabileceklerinizi engeller. Etkili yaşamanın püf noktası, bugünü tam bir doyuma dönüştürmektir. Daha mutlu ve etkili olmak, önünüze çıkan fırsatların farkında olmanız anlamına gelir. 






Çoğu zaman tercihlerimizi belirleyen dış etkenler gibi görünse de aslında sadece ve sadece kendi iç benliğimiz tercihimizi belirler. Kimi zaman yanlış, kimi zaman doğru kimi zaman o ana uygun, kimi zaman değil, kimi zaman toplum tarafından onaylanan kimi zaman onaylanmayan…Tercihlerimizi biz belirleriz.




Baktığımız zaman bazı tercihlerimizin sonuçları bize o an için çok zor görünür, getirdiklerinden korkarız, bilinmezlikten korkarız, kolayı seçeriz. Sadece seçmek için seçeriz. Sadece yapmak için yaparız, sadece o anı kurtarırız. Ama sonuç hiçbir zaman değişmez, her zaman ortada tek bir sonuç vardır: Tercihlerimizin sonuçlarına katlanırız. Kaybederiz ya da kazanırız. Ama tartış­masız her zaman sonucunu biz yaşarız ve zaman zaman da etrafımızdakilere yaşatırız.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder