15 Mayıs 2015 Cuma

"ALAADDİN'İN SİHİRLİ LAMBASI" EĞİTİMİ





Profesyonel Gelişim Akademisi kapsamında tüm Gündoğdu Ailesinin almış olduğu “Alaaddin'in Sihirli Lambası” Eğitimi Demo Danışmanlık ve Eğitim Merkezi aracılığıyla Psikiyatrist Dr.Fikret Aldanmaz ve Psikolog Ebru Demir tarafından verildi.





“Eğer Alaaddin’nin sihirli lambasına sahip olsaydınız ve içinden Cin çıksaydı 3 dilek tutmanız istenseydi neler dilerdiniz”sorusunun Evrensel Üç Dileği:


       - Sağlık
       - Mutluluk
       - Başarı


Bilmediğimiz bir şeyi değiştirmek istememiz mümkün müdür? Kendini bilmek,isteklerini bilmek,arzularını bilmek,beklentilerini bilmek)Kendini gözlemleyen birey, olayların neden olduğu duygu ve düşünceleri tanır.



Önce kendini tanı! Bu anlamlı söz en eski bilgelerden beri hep tekrar edilip durmuştur. Kendini tanıma başarılması gereken en önemli görev ve tüm insani değerlerin kaynağıdır. Kişinin kendisini tanıması demek,bağımsız ve özgün bir kişiliğe sahip olduğunun farkına varması demektir. Ne olduğunu, hayatta ne istediğini, hangi yönde yürümesi gerektiğini bilmek buna bağlıdır. Kendini tanıma, öncelikle duygu ve düşüncelerinin, istek ve ideallerinin, güçlü ve zayıf yanlarının farkına varma ve dolayısıyla davranışlarını kontrol etme demektir. Kendini tam olarak tanıyan insan hayatını kendisi yönetebilir.Bu bilinç olmadığında çoğu kez verimsiz, üzücü, karışık bir zihin ve istemediği bir tarzda kişi dış etkenler tarafından yönetilmeye açık durumdadır. Kendini bilme, sadece var olan özelliklerin bilinmesi ve yaşanan süreçlerin farkına varılmasından ibaret bir iş değildir. Kendini tanıma, nihai anlamda varoluşun bir değer olduğunu bilme ve inanma demektir.




Kendini bilmek, kendi iç dünyamızda olup biten duygusal ve düşünsel süreçlerle ilişki kurmak,bunlarla ilgili bir anlayışa kavuşmaktır. Kendini bilmek, “insan olma”nın, “insanca yaşama”nın ne olduğunun farkına varmaktır. insani özümüzü kavramak, daha iyi ve daha olgun bir insan olmanın yolunu araştırmaktır. Benliğinin farkına varmış herkes için genel bir kural olarak ifade edebiliriz ki, insani doğamız ancak kendi vasıtamızla düzene sokulabilir.Bizde manevîive ahlaki bir ilerlemenin meydana gelmesi ancak iyi niyetli çabalarla gerçekleşir. Kendini bilme, hayatını daha iyi idare etmenin, başarı ve mutluluğa giden yolun anahtarıdır.








         İlim ilim bilmektir,
         İlim kendin bilmektir,
         Sen kendini bilmezsen;
         Ya nice okumaktır.

                             ( Yunus Emre)
                         


Mevlanın da dediği gibi “Kendinden kendine sefer eyle”.
                           




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder